Reštaurácie musia viesť o svojom kuchynskom odpade evidenciu

Schválené od 01.01.2016 - Číslo zákona: 79/2015
[15.02.2017]

Zákon o odpadoch


Zákon o odpadoch ukladá stravovacím zariadeniam, akými sú napríklad hotely, reštaurácie, bufety a fast foody, množstvo náročných povinností. Odpad z potravín, kuchynský odpad a odpad z reštaurácií patrí medzi biologický odpad. Tento odpad majú stravovacie zariadenia zakázané vyhodiť do komunálneho odpadu, ale musia ho odovzdať špecializovanej spoločnosti s oprávnením na nakladanie s kuchynským a reštauračným odpadom od Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky.

Ďalšou, avšak nemenej dôležitou povinnosťou stravovacích zariadení, je povinnosť na dennej báze viesť a uchovávať veľmi náročnú evidenciu o kuchynskom a reštauračnom odpade a o nakladaní s ním. Do 28. februára nasledujúceho roka je potrebné za uplynulý kalendárny rok ohlásiť údaje z tejto evidencie vo forme tzv. "Ohlásenia o vzniku odpadu a nakladaní s ním" odboru starostlivosti o životné prostredie.
Stiahnite si aplikáciu

Partneri:
Stiahnite si aplikáciu
Stiahnite si aplikáciu