Aké ochranné známky budú dovolené a spôsob ich prihlasovania a disponovania s nimi

Pripravované od 14.01.2019 - Číslo zákona: 567/2009
[08.10.2018]

Vyhláška Úradu priemyselného vlastníctva, ktorou sa vykonáva zákon č. 506/2009 Z. z. o ochranných známkach


Vyhláška predstavuje vykonávací predpis k zákonu o ochranných známkach, ktorý v nadväznosti na poslednú novelizáciu prináša novú definúciu ochrannej známky. Opustenie podmienky grafického znázornenia označenia otvára priestor pre nové druhy ochranných známok a spôsoby ich vyjadrení, vrátane ich prípadného vyjadrenia v elektronickej forme.
Vyhláška upravuje otvorený katalóg prípustných druhov označení, resp. ochranných známok (slovná, obrazová, priestorová, pozičná, ochranná známka vzoru, ochranná známka tvorená farbou, resp. kombináciou farieb, zvuková ochranná známka, pohybová, multimediálna, holografická a ochranná známka kategórie tzv. „iná“, ), ich definície a možné spôsoby ich vyjadrenia, vrátane určenia formátov súborov a ich špecifikácií pre vyjadrenie konkrétnych druhov ochranných známok.
Druh ochrannej známky nemá vplyv na ochranu, resp. rozsah ochrany vyplývajúcej z ochrannej známky a rôzne označenia majú uľahčiť prípadné vyhľadávanie.
Vyhláška dopĺňa sa aj úprava podrobností ďalších inštitútov, ktoré prináša novelizácia zákona o ochranných známkach, ako sú napríklad zápis exekúcie na ochrannú známku alebo prihlášku ochrannej známky do registra, žiadosť o zápis záložného práva k prihláške ochrannej známky do registra, zápis licenčnej zmluvy na prihlášku ochrannej známky do registra, žiadosti spojené s preukazovaním tzv. skutočného používania ochrannej známky, ai.  
Stiahnite si aplikáciu

Partneri:
Stiahnite si aplikáciu
Stiahnite si aplikáciu