Dane a správne poplatky môžete zaplatiť platobnou kartou aj tento rok

Schválené od 22.02.2024
[26.02.2024]

Oznam Finančnej správy SR


Správne poplatky a 15 druhov daní môžu daňové subjekty uhradiť cez portál finančnej správy (PFS) aj tento rok. Uhradiť daň je možné prostredníctvom platobnej karty využitím Google Pay, Apple Pay alebo prenesením platobných údajov do internetbankingu vašej banky.
  • Okrem daní je možné platobnou kartou uhrádzať aj správne poplatky priamo z elektronickej schránky na ústrednom portáli verejnej správy (ÚPVS).
  • Novelou zákona o správnych poplatkoch s účinnosťou od 1.apríla 2024 sa menia sadzby vybraných služieb poskytovaných finančnou správou. Finančná správa upozorňuje, že pevné sumy správnych poplatkov sú splatné ihneď pri podaní podania bez predchádzajúcej výzvy. V prípade neuhradenia spoplatneného podania do 31.marca 2024, daňový subjekt takéto podanie už nebude platiť v sume poplatku do 31.marca 2024, ale finančná správa mu po 1.apríli 2024 zašle výzvu na zaplatenie správneho poplatku s novou sumou.
Pre využitie tejto funkčnosti je potrebné, aby mal klient aktivovanú schránku na ÚPVS, ktorá umožňuje prístup k 32 rôznym službám.  Elektronické podania pre finančnú správu je možné realizovať aj prostredníctvom PFS cez formulár „Všeobecné podanie pre finančnú správu“.
Stiahnite si aplikáciu

Partneri:
Stiahnite si aplikáciu
Stiahnite si aplikáciu