Boli prijaté zmeny v schvaľovaní podnetov na obstaranie územnoplánovacej dokumentácie

Schválené od 01.07.2023 - Číslo zákona: 195/2023
[07.06.2023]

Zákon, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony


Prijatím návrhu zákona sa menia zákonné ustanovenia tak, aby: 
  • obecné zastupiteľstvo mohlo schvalovať len také podnety na obstaranie územnoplánovacej dokumentácie a podnety na jej aktualizáciu, ktoré sa týkajú pozemkov vo vlastníctve obce. Obecné zastupiteľstvo bude môcť schvalovať aj podnety, ktoré sa týkajú pozemkov vo vlastníctve tretích osôb, avšak už bez povinnosti orgánu, ktorý obstaráva územnoplánovaciu dokumentáciu, byť takýmto podnetom viazaný. 
  • mestské zastupiteľstvo mesta Bratislava a Košice mohlo schvalovať len také podnety na obstaranie územnoplánovacej dokumentácie a podnety na jej aktualizáciu, ktoré sa týkajú pozemkov vo vlastníctve mesta Bratislavy a Košice alebo niektorej z ich mestských častí. Mestské zastupiteľstvá budú môcť schvalovať aj podnety, ktoré sa týkajú pozemkov vo vlastníctve tretích osôb, avšak už bez povinnosti orgánu, ktorý obstaráva územnoplánovaciu dokumentáciu, byť takýmto podnetom viazaný. 
  • župné zastupiteľstvo mohlo schvalovať len také podnety na obstaranie územnoplánovacej dokumentácie a podnety na jej aktualizáciu, ktoré sa týkajú pozemkov vo vlastníctve samosprávneho kraja. Zároveň bude môcť schvalovať aj podnety, ktoré sa týkajú pozemkov vo vlastníctve tretích osôb, avšak už bez povinnosti orgánu, ktorý obstaráva územnoplánovaciu dokumentáciu, byť takýmto podnetom viazaný.
Stiahnite si aplikáciu

Partneri:
Stiahnite si aplikáciu
Stiahnite si aplikáciu