Daňový dlžník môže uhradiť nedoplatok už aj platobnou kartou

Schválené od 30.05.2023
[30.05.2023]

Oznam Finančnej správy SR


Vzniknutý daňový nedoplatok je od januára 2023 možné uhradiť komfortnejšie aj platobnou kartou. Finančná správa pre daňových exekútorov zabezpečila celkovo 36 kusov platobných terminálov pre celé Slovensko a zaznamenáva nárast úhrad touto formou.

Daňový dlžník môže uhradiť nedoplatok platobnou kartou napr. akonáhle zistí, že mu bol zo strany daňového úradu zablokovaný účet v banke, po doručení daňovej exekučnej výzvy, pri prerokovaní nedoplatku na daňovom úrade s príslušným exekútorom, či priamo počas návštevy prevádzky daňovým exekútorom. Stačí použiť platobnú kartu a dlžnú sumu zaplatiť.

Finančná správa upozorňuje, že úhrada platobnou kartou nie je možná v prípade, ak ešte nedoplatok nevznikol, ani v prípade, ak celkový nedoplatok dotknutého dlžníka v úhrne nepresiahol výšku 170 eur a ešte nebol odstúpený na vymáhanie.

Za mesiace apríl a máj 2023 bolo prostredníctvom platobných terminálov zrealizovaných 158 platieb, čo predstavuje nárast oproti prvému štvrťroku o približne 144 %. Celková uhradená suma bola 179 903 eur.
Stiahnite si aplikáciu

Partneri:
Stiahnite si aplikáciu
Stiahnite si aplikáciu