Finančná podpora na nové podnikateľské projekty v rozvojových krajinách

Schválené od 23.02.2023
[23.02.2023]

Výzva na predkladanie žiadostí o dotácie na projekty rozvojovej spolupráce SR na rok 2023, v rámci Programu podnikateľských partnerstiev SAMRS


Slovenská agentúra pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu (SAMRS) vyhlásila každoročnú výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie v maximálnej výške 200 000 eur na účely nových podnikateľských projektov v rozvojových krajinách.
  • Predmetom žiadosti môže byť projekt, ktorý priamo zvyšuje kvalitu života v niektorej z rozvojových krajín (vrátane západného Balkánu, východnej Európy, strednej Ázie, blízkeho Východu, Afriky a ďalších). Žiadateľ musí byť schopný spolufinancovať projekt vo výške 20% požadovanej dotácie (napr. 40 tisíc eur pri maximálnej výške dotácie).
  • Je možné taktiež požiadať o dotáciu vo výške 10 000 eur na vypracovanie štúdie uskutočniteľnosti pre takýto projekt. V prípade schválenia úspešný žiadateľ získa nenávratný grant na realizáciu podnikateľských aktivít podľa schváleného rozpočtu a podmienok. Realizácia projektov má maximálne trvanie dva roky.
  • Ak ste ešte v minulosti nespolupracovali s agentúrou SAMRS, musíte sa v prípade záujmu o predloženie žiadosti pred-registrovať podľa pokynov vo výzve, a to do 30. marca 2023.
V utorok 28. februára 2023 sa uskutoční informačný seminár pre potenciálnych záujemcov o dotácie, na ktorý je možné sa registrovať online.

Uzávierka výzvy je do 6. apríla 2023 o 14:00 hod.
Stiahnite si aplikáciu

Partneri:
Stiahnite si aplikáciu
Stiahnite si aplikáciu