Otvoria sa už aj obchodné centrá, reštaurácie a ďalšie prevádzky a zmiernia sa niektoré opatrenia

Schválené od 20.05.2020 - Číslo zákona: OLP/4083/2020
[19.05.2020]

Opatrenie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky


Úrad verejného zdravotníctva SR s účinnosťou od 20.5.2020:

  • povoľuje už aj otvorenie obchodných centier s výnimkou detských kútikov.
  • povoľuje stravovanie aj v interiéri prevádzok, vrátane hotelových reštaurácií. Dodržiavať musia rovnaké podmienky aké v súčasnosti platia na vonkajších terasách (odstupy stolov 2m, za stololom max 2 osoby/rodina, dezinfekcia stolov po každom zákazníkovi, príbor nesmie byť voľne dostupný pre zákazníkov na stoloch, strojové umývanie riadu pri teplote 80°C, ai). Otváracie hodiny prevádzok verejného stravovania budú môcť byť od 6:00 do 22:00. 
  • povoľuje otvorenie tetovacích štúdií a tiež prevádzok poskytujúcich nastreľovanie náušníc, piercing, permanentný make-up 
Všetky otvorené prevádzky, vrátane tých v obchodných centrách, budú môcť mať vo svojich priestoroch viac zákazníkov – kým doteraz to bol jeden zákazník na 25 štvorcových metrov, po novom to bude jeden zákazník na 15 štvorcových metrov. Naďalej platia v prevádzkach hygienické opatrenia ako doposiaľ (tj. vstup len s prekrytými hornými dýchacími cestami, dezinfekcia rúk, odstupy 2m ai.)
Kompletný zoznam prevádzok, zariadení, služieb a opatrení je k dispozícii na stránkach Úradu verejného zdravotnítctva SR v opatrení č. OLP/4083/2020.
Stiahnite si aplikáciu

Partneri:
Stiahnite si aplikáciu
Stiahnite si aplikáciu